Peloponnesos

Dit zeilgebied tussen Athene en de Peloponnesos bevat o.a. de Saronische Golf  en de Golf van Egina. De Grieken zeilen hier graag. Het is  goed bereikbaar, er zijn mooie, veelal archeologische gebieden met prachtige kusten, baaien met heerlijk zwemwater en leuke kleine haventjes.
 

Athene – Peloponnesos route

Voorbeeldroute
 
Athene
De hoofdstad van dit geweldige zeilvakantie land. De stad die voor een ieder wat interessants te vinden heeft. Bijv. de gemoedelijkheid van de winkeltjes in het oude Plaka, de archeologische wonderen, de drukte van een echte grote stad, het bruisende uitgaansleven of slenteren langs de havens.
 
Korfos 28 NM

Dit haventje ligt aan de overkant van de Saronische golf, de westkust. Een klein zandstrand omgeven door olijfbomen vormen de perfecte setting om de vakantie te beginnen. Heerlijk zwemmen, vissen en duiken. Van hier uit kunnen zelfs uitstapjes gemaakt worden naar het oude Korinthe, het kanaal van Korinthe of Loutraki. Heerlijk eten in één van de tavernes aan zee.

Vathi 15 NM
Naast viskwekerijen ligt het dorp Vathi aan de westkust van het schiereiland Methana Peninsula. Hier kun je natuurlijk voortreffelijk vis eten in een taverne aan de kade, verser kan bijna niet. Dit kleine vissershaventje heeft ten zuiden een twee km lang zandstrand.
 
Epidauros 10 NM
Op het schiereiland Argolis ligt Epidauros. Eigenlijk een verzamelnaam voor drie dorpen, de oude havenstad waar wij aanleggen, het nieuwe dorp en het antieke Epidauros dat bekend is vanuit de geschiedenis boeken met o.a. het oude goed bewaarde en indrukwekkende amfitheater, zeker een bezoek waard.
 
Kalloni 9 NM
Beschut in de Golf van Epidauros, ligt aan de oostkust van de Peloponnesos het vrij nieuwe haventje Kalloni. Alleen zomers is hier een taverne en minimarket te vinden.
 
Methana 12 NM
Dit keer zeilen we om het schiereiland heen naar de oostkust naar de gelijknamige haven Methana. Er zijn thermaal bronnen te vinden aan de noordoost kust van het schiereiland. Het is een van de meest geliefde kuuroorden van de Grieken. Dit gebied behoort tot de regio Attica en ligt aan de Golf van Egina.
 
Athene 25 NM
Vanaf de in verhouding rustige haventjes komen we weer terug bij deze bruisende havenstad. We kunnen deze zeilvakantie afsluiten met een heerlijk Grieksgerecht in een van de vele restaurantjes in de buurt van onze haven. Misschien is er de volgende dag nog de mogelijkheid om Athene zelf in te gaan, op weg naar het vliegveld.
 

 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp