Praktische zaken


Inbegrepen in de prijs:

- accommodatie aan boord;
- linnengoed en (douche)handdoeken;
- een ervaren schipper;
- onbeperkt gebruik snorkelsets en SUP-board.

Exclusief:

- vluchten;
- transfers;
 -bijdrage boordkas;
- reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening.

Kortingen:

- repeaters 5% (stuur even een e-mail voor een persoonlijke kortingscode).
- zeilvakantie van meer dan 15 dagen, in overleg.

Wat is de boordkas?

Een boordkas wordt beheerd door de gasten zelf. Samen leggen zij geld in. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen uit betaald, zoals havengeld (weinig nog in Griekenland!, buiten de Marina's), diesel, water en eindschoonmaak (€ 70). Volgens een aloude traditie wordt de schipper vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer 30 € p.p.p.n. zijn, ook dat hangt van de groep af. Het eten en drinken aan wal zijn voor een ieder persoonlijk.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel wordt verwacht dat je meehelpt bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het zeiljacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn (douche)handdoeken, lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per week). Fleecedekens zijn er, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen, haren wassen enzovoort met warm zoet water. Uitgebreid douchen kan af en toe aan de wal. Aan boord hebben we twee grote watertanks, waarvan één ongeveer om de dag gevuld moeten worden, zodat we altijd water voorradig hebben. Dit water is geen drinkwater, daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor een ruime hoeveelheid drinkwaterflessen aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Sailing at Sea stuurt je alle benodigde informatie, als de betaling van de reis volledig is, zes-vier weken voor vertrek. Hierin staan alle details over de door jouw geboekte reis. Een week voor vertrek ontvang je een mail met de vluchtgegevens, namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend en wanneer toestemming tot delen is verleend). Dinsdagavond (alle zeilreizen beginnen op woensdag) ontvang je een laatste mail en/of WhatsApp bericht met daarin de definitieve locatie van het jacht in de haven.

Wisseling van de wacht

De deelnemers die van boord gaan wordt gevraagd dit voor 9.00 uur te doen. Deelnemers die aankomen worden vanaf 17:00 uur aan boord, van een schone boot, verwacht. Als je dat zou willen, kun je wel alvast je bagage op het dek kwijt.

Vluchten/Reizen

De (lucht)haven van Corfu ligt op 12 taximinuten van Gouvia Marina. (Of de bus naar Kontikali en 8 minuten lopen).

Over land en zee

De kortste route naar Corfu is met auto, trein of bus naar Italië, en dan verder met een ferry. Je kan naar Corfu varen vanuit Ancona en Bari.

Vluchten

Vanaf Schiphol zijn er iedere woensdag directe vluchten (reisduur 3 uur) door Transavia. Iets goedkoper zijn vluchten met 1 stop in combinatie met Aegean. 
Directe vluchten naar Corfu zijn er tevens vanaf Brussel en Dusseldorf. Prijsvechter Ryanair vliegt vanaf Weeze.
Preveza heeft op woensdag directe verbinding met Schiphol. Athene iedere dag.
 

Algemene voorwaarden

 

Begrippen

 
Boeker

Boeker is degene die in het boekingsformulier als zodanig is ingevuld. Vaak, maar niet noodzakelijk, een van deelnemers.

Deelnemer

Deelnemer aan de zeilreis. Deelnemers aan een meezeilreis moeten ten minste 18 jaar zijn (of begeleid door een volwassene).

Zeilreis

Dit kan een Meezeilreis of een Family & Friends Sailing / Zeiljacht met schipper zeilreis zijn.

Voorwaarden

De navolgende bepalingen zijn door Sailing at Sea zelf vastgesteld.

Op een zeilreis kan een optie worden genomen van 4 dagen. Gedurende de optieperiode blijft de zeilreis aan de boeker voorbehouden. Deze optie kan, binnen de eerste periode van 4 dagen, eventueel verlengd worden tot 7 dagen. Vindt binnen deze periode geen boeking plaats, dan komt de optie automatisch te vervallen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Door middel van invulling en bevestiging van het boekingsformulier wordt een boeking gemaakt.

50% van de zeilreissom dient direct via ideal te worden betaald.

De factuur voor het restbedrag ontvangt u 7 weken voor vertrek. Het restbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Reizen die binnen 6 weken voor vertrek worden geboekt dienen in één keer volledig te worden betaald.

Bij boeking gaat de boeker een definitieve overeenkomst aan. Er geldt geen herroepingsrecht.

Boeker is hoofdelijk aansprakelijk voor zijn/haar boeking, ook indien hij/zij voor anderen geboekt heeft.
 
Bij annulering van de zijde van de klant zijn de volgende bedragen verschuldigd: tot 6 weken voor vertrek 50% van de prijs van de zeilreis. Binnen 6 weken voor vertrek 100%. Annulering dient schriftelijk te geschieden.

De boeker kan deelname aan de zeilreis (voor een of meerdere deelnemers, binnen een redelijke termijn en tegen betaling van extra kosten) overdragen aan een ander persoon (andere personen). Voor een Meezeilreis dienen nieuwe deelnemers naar het oordeel van Sailing at Sea passend te zijn in de groepssamenstelling.

Er is geen minimum aantal deelnemers. De zeilreis gaat altijd door.

Sailing at Sea is aansprakelijk voor door de deelnemer geleden schade als gevolg van tekortkomingen in de uitvoering van de overeenkomst, tenzij deze tekortkomingen te wijten zijn aan overmacht of andere omstandigheden die niet aan Sailing at Sea zijn toe te rekenen (slechte weersomstandigheden, vertragingen van vliegtuigen en ferries, werkstakingen, schade aan het jacht, etc.). Sailing at Sea verplicht zich alles in het werk te stellen dergelijke omstandigheden te vermijden, voorkomen, op te lossen of hulp en bijstand te verlenen.

De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor de zeilreis indien voor deze bestemming een negatief zeilreisadvies is uitgevaardigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Iedere deelnemer is verplicht een zeilreis- en ongevallenverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering wordt aanbevolen.

Deelnemers zijn verplicht eventuele medische gegevens die hun gedrag kunnen beïnvloeden voorafgaand aan de zeilreis aan Sailing at Sea en de schipper te melden.

Op het invoeren, in bezit hebben, verhandelen en gebruiken van drugs staan flinke boetes en/of gevangenisstraffen in Griekenland. Het roken van een jointje of gebruik van een pilletje kan dus al snel je hele vakantie verpesten en die van de hele crew. Het gebruik van drugs wordt dus sterk afgeraden in Griekenland. Op het schip mogen nooit en te nimmer drugs worden aangetroffen. Dan zit de schipper in de gevangenis en ligt 'Switch' aan de ketting! Alle schade, dus ook die van alle andere dan de zeilreis weken dat 'Switch' niet kan varen, zal op de betreffende deelnemer worden verhaald.

Alle vermelde prijzen zijn in euro's inclusief BTW.

Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Sailing at Sea is bevoegd deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen in deze voorwaarden zijn slechts van kracht nadat deze op daartoe geeigende wijze zijn vermeld op de website, met dien verstande, dat bij toepasselijke wijzigingen gedurende de looptijd van een aanbod de voor de consument meest gunstige bepaling zal prevaleren.

VZR Garant
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Sailing at Sea gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt.
Wanneer diensten door financieel onvermogen van Sailing at Sea niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 


2021 Speciale voorwaarden


Onderstaande reisvakantie voorwaarden voor zeilseizoen 2021 zijn een aanvulling op de Algemene voorwaarden hierboven.

Slechts 10% (ipv 50%) van de zeilreissom dient bij boeking, direct via iDEAL, te worden betaald.
Het restbedrag dient uiterlijk 4 weken (ipv 6 weken) voor vertrek te zijn voldaan.

Reizen die binnen 4 weken (ipv 6 weken) voor vertrek worden geboekt dienen in één keer volledig te worden betaald.

De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de zeilreis beëindigen. Dit geldt nu zeker ook als je positief antwoord moet geven op een van de volgende twee triage vragen:
* Ben je ziek? Bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden) kan deelname aan de reis niet doorgaan.
* Heb je koorts (38 graden of daarboven) en/of benauwdheidsklachten of heb je huisgenoten met deze klachten? Ook dan kan deelname aan de reis niet doorgaan.
Of als:
* Code oranje (of rood) geldt voor het zeilgebied.
* Café's en restaurants gesloten moeten blijven in het zeilgebied.
In bovengenoemde gevallen krijgt u direct al uw geld terug.

Aan boord zullen extra hygiëne maatregelen gelden. Hierbij zal gekeken worden naar met name de Griekse eisen/aanbevelingen op dit gebied. Actuele informatie hierover is bijvoorbeeld te vinden op sites van de ANWB, Griekse Gids en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Houdt er ook rekening mee dat we ons aan zullen passen aan Grieks gedrag. Bijvoorbeeld: Als het merendeel van de Griekse bevolking een mondkapje draagt bij het boodschappen doen in de supermarkt, dan doen wij dat ook. De benodigde materialen hiervoor zijn goed verkrijgbaar bij Griekse apotheken.
In 2020 werden dagenlijkse temperatuurmetingen (met een oorthermometer) en een overzichtelijke vastlegging hiervan op papier, verplicht gesteld voor schepen met maximaal 12 personen aan boord. Deze simpele maatregel blijft naar verwacht in 2021 gelden.

De Grieken hebben het in 2020 heel goed gedaan in het bestrijden van het Covid-19 virus. Het beleid is erop gericht geweest het virus onmiddellijk helemaal uit te bannen. Door strenge maatregelen, totale lockdown, aan het begin van de pandemie is de virusuitbraak in Griekenland direct de kop in gedrukt. Met bewonderingswaardige resultaten tijdens de 1e golf.
In de herfst hebben ze zeker te maken gehad met een veel heftiger 2e golf, met name in de grote steden Athene en Thessaloniki. Nu is de vaccinatiecampagne er mede op gericht de Griekse eilanden corona veilig te krijgen tbv het toerisme.

Reizigers die naar Griekenland reizen moeten een negatieve PCR-test overleggen die binnen 72 uur voor binnenkomst is afgenomen, of volledig gevaccineerd zijn of voldoende antilichamen bezitten. Een gratis EU covid-19-certificaat hiervoor (digitaal of papieren certificaat met QR-code) is goedgekeurd door het Europees Parlement en is volop in ontwikkeling.

Tenminste 24 uur voor je reis naar Griekenland, moet je het zogenaamde Passenger Locater Form (PLF) online invullen en versturen. Let op! Op een later tijdstip dan één dag voor vertrek is het online formulier niet meer in te vullen. Na 'versturen' krijg je, in de nacht voor vertrek rond 24:00 uur, een email met het PLF formulier inclusief QR code terug, die je zo mogelijk print of anders op je telefoon meeneemt. Je moet deze bij aankomst in Griekenland kunnen tonen.
 
Invulsuggesties voor het Temporary Address in het PLF formulier.
In het Base info document, die je als onderdeel van je reisbescheiden ontvangt, vind je:
- City (bijvoorbeeld: Kontokali)
- Street, vul hier in: (bijvoorbeeld: Gouvia Marina, SY Switch, 49100)
- -  de naam van de betreffende Marina/Port gevolgd door
- - SY Switch (naam van de boot) en vervolgens
- - de (vijf-cijferige) postcode
 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp