Noord-Ionische eilanden

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Eenvoudig vanaf zee te bereiken zijn al deze prachtige, vaak rustige, stranden. Ideaal om af te koelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes en dat in combinatie met de versmelting van Griekse en Venetiaanse invloeden, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.
 

Corfu - Preveza route

Voorbeeldroute.

Gouvia    

Deze badplaats heeft een  jachthaven, Gouvia Marina. In de haven zijn restaurants en barretjes. Er zijn kiezelstrandjes met ook watersport mogelijkheden.
Van de jachthaven naar Gouvia centrum is makkelijk te lopen. Gouvia zelf heeft vele winkeltjes, restaurantjes, bars en een sfeervol nachtleven. In Gouvia zijn ook ruïnes te zien van Venetiaans wapenarsenaal.
Even ten noorden ligt het dorpje Danilla, dat goed laat zien hoe Griekse dorpen  er vroeger uit konden zien.
In de omgeving kun je goed zeilen en zijn er bijzonder mooie baaien waarin je kunt lunchen, zwemmen en/of relaxen.
De talloze winkeltjes verkopen cadeautjes voor blijvende herinneringen. Heerlijke eten in de restaurantjes en een afsluitend drankje in een van de bars behoort tot de mogelijkheden.

Kerkyra 5 NM

Dit is de hoofdstad van Corfu, ook wel Corfu-stad genoemd. Dit is al een oude stad en de Venetiaanse invloeden zie je duidelijk in de gebouwen, smalle en vooral romantische steegjes. Een oude neoklassieke villa,  het byzantijnse museum en de stedelijke kunstgalerie zijn een bezoekje waard. Hoogtepunt is de Esplanada met de boogjes bij Liston. Verder zijn er moderne winkels, terrasjes in overvloed met soms prachtige uitzichten op de hele stad te vinden.

Platarias 15 NM

Aan de overkant van de Ionische Zee, aan het vaste land (Epirus) ligt het kleine kustplaatsje Platarias, aan de voet van de beboste Mount Pargas. Het dorp is waarschijnlijk vernoemd naar een oude en grote plataan. We leggen aan in de kleine jachthaven in het noordoosten van de baai. Zodra je van de pier afloopt beginnen de kleine (goede) restaurantjes al direct.  Verderop aan de kade vind je de minimarket en nog meer tavernes en coffeeshops. Het kleine zandstrandje heeft wat palmbomen.

Mourtos Sivota 6 NM

Vandaag zeilen we naar Mourtos Sivota, met twee eilandjes vlak voor de kust, waardoor het stadje beschut ligt. Mourtos Sivota wordt, in tegenstelling tot de winter, in de zomer steeds levendiger met de vele terrasjes. Het is een geliefde haven voor zeilers. Een wandeling als uitstapje behoort tot de mogelijkheden. Op loopafstand van de haven liggen fraaie stranden, deels zand, deels kiezel, om te snorkelen en zwemmen.

Anti-Paxos en Paxos, Gaios 20 NM

Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Corfu en ten westen van het Griekse vasteland Epirus. Op Anti-Paxos zijn prachtige witte stranden met turquoise zeewater   om in te zwemmen en te lunchen. Via Anti-Paxos zeilen wij naar Paxos. Paxos is het grootste van de twee en telt achttien vierkante kilometer groot met niet veel vaste inwoners. Vele beroemdheden hebben dit eiland inmiddels ontdekt en wonen er soms. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen. Er zijn grote en kleine stranden op Paxos die er allemaal prachtig uit zien en die we makkelijk kunnen bereiken met onze boot. De oostkust ziet er indrukwekkend uit met steile hoge rotsen en grotten. We overnachten in de haven Gaios op het oost  elijke deel. Deze haven is deels afgeschermd door een klein eilandje dat vlak voor de haveningang ligt. In Gaios, dat eigenlijk meer een dorpje lijkt te zijn, zijn leuke winkelstraatjes, pleintjes met wat bezienswaardigheden.

Parga 11 NM

Ook wel een van de pareltjes van het Griekse vasteland genoemd. De ligging van het plaatsje in de provincie Epirus – direct aan zee – is ideaal. De stranden zijn mooi en schoon. De promenade langs het zandstrand leent zich uitstekend om er ‘s avonds nog eens lekker op uit te gaan voor een avondwandeling langs mooie Venetiaanse huizen. Er hangt een leuke gemoedelijke sfeer en ligt tegen een helling zodat je ook van boven af een mooi uitzicht hebt op de gekleurde huizen.

Preveza 28 NM

In het oude centrum van Preveza is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes met de Seitan Bazaar, de Venetiaanse klokkentoren uit 1752, het Venetiaanse fort Agios Andreas uit de 18e eeuw en statige herenhuizen uit de 19e eeuw. Aan de kust, op een strategische plek, is het fort van Pantokratoras een bezienswaardigheid. Samen met het kasteel van Agios Georgios domineren ze de ingang van de golf van Amvrakikos. De stad Preveza is een groot cultureel centrum met festivals en een beroemde archeologische site in de omgeving. Zo is er een jaarlijks sardines festival in de stad en ligt de archeologische bezienswaardigheid Nicopolis dichtbij.
Kortom : tot aan de laatste minuut blijft het vakantie.

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp