Noord-Ionische eilanden

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Eenvoudig vanaf zee te bereiken zijn al deze prachtige, vaak rustige, stranden. Ideaal om af te koelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes en dat in combinatie met de versmelting van Griekse en Venetiaanse invloeden, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.
 

Zakynthos–Lefkas route

Voorbeeldroute

Zakynthos-stad

Dit is een mooi stadje aan de oostkant van het eiland. Zakynthos-stad is de hoofdstad van het eiland en heeft Italiaanse invloeden. Het is interessant om te bezoeken, het heeft twee historische pleinen die door een voetgangersgebied aan elkaar verbonden zijn. Sommige wijken van de stad steken boven de stad uit en vandaar heb je mooie uitzichten. Het vliegveld ligt op ongeveer 5 km afstand van Zakynthos. Aan de haven kade zijn voldoende mogelijkheden om proviand in te slaan voor de eerste dagen van deze bijzondere zeiltocht.

Keri baai 16 NM

Deze ruime grote baai ligt aan de zuidkant van Zakynthos is bekend vanwege zijn schoonheid. Binnen deze grote baai zijn wat kleinere baaitjes te vinden met strandjes en hier en daar een taveerne. Langs de Lagana beach kun je mogelijk de beroemde schildpadden spotten, al zijn er wel beschermde gebieden. Op het tegenoverliggende eilandje Marathonissi leggen de Caretta Caretta schildpadden hun eieren in het zandstrand.

Agios Nikolaos 28 NM

We vervolgen de route om het eiland heen. Onderweg zien we mooie grotten en de toeristische attractie : het aangespoelde scheepswrak. We gaan door naar het havenplaatsje Agio Nikolaos in het noorden. Het ligt aan een komvormige baai met aan de ene kant een betonnen pier en aan de andere kant het vissershaventje. Tussen deze twee in vind je cafés en mini- markets restaurantjes waar je de echte Griekse keuken leert kennen, eenvoudig maar met vele verse producten. In het dorpje wat landinwaarts Volimes verkopen ze de beroemde handgeknoopte kleden.

Poros 17 NM

Van Zakynthos steken we over naar het eiland Kefalonia en varen naar Poros, een haventje aan de oostkust, voorheen een klein vissersdorpje. Een pittoresk plaatsje waar bergen en zee bij elkaar komen. Veel bars, restaurantjes  en winkels zijn hier te vinden. In de omgeving van Poros zijn een paar bezienswaardigheden te bewonderen, zoals traditionele dorpjes, graven uit de Myceense periode of een klooster met een prachtig uitzicht vanaf de top.

Kastos 28 NM

Vandaag gaan we op weg  naar het volgende eilandje in de Ionische zee, tussen Lefkas en het vaste land in, genaamd Kastos. Het dorpje, met het haventje, heet tevens Kastos. Hier zien we tussen de groene olijfbomen door traditionele huizen staan waardoor we weer echte Griekse indrukken krijgen. Het eiland is autovrij, iedereen gebruikt de boot of gaat te voet over wandelpaden.
 

Paleiros 16 NM

Een klein havenstadje op het vaste land, aan de voet van het Arkanika gebergte. Hier vinden we een combinatie van tradities van zowel de visserij als landbouw en veehouderij. De stranden zijn afwisselend gecultiveerd als ook heel natuurlijk. Er zijn ook watersportmogelijkheden. Palairos heeft een jachthaven en een centraal gelegen pleintje met de nodige gezelligheid.
 

Lefkas 12 NM  

Lefkas-stad is de hoofdstad van het eiland Lefkas, verbonden met een beweegbare brug aan het vaste land. Vlak daarbij ligt de grote jachthaven. De stad is in 1948 geheel verwoest door een aardbeving en met beperkte middelen weer op gebouwd, veelal met oude materialen waardoor de huisjes iets speciaals hebben. Ook zijn er aardig wat bezienswaardigheden te bewonderen. De stad heeft een gezellig uitgaanscentrum met o.a. muziekbars waar voor iedereen wat te vinden is. Daarnaast zijn er mooie ruime stranden voor een frisse duik. Kortom een mooie plek om deze week toepasselijk af te sluiten.   

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp